Ratatanytt

Broderier

 

"Jag broderade den igår, och är så nöjd med den! Har hittat ett guldkorn till loppis här i Jeppis där jag fyndar billiga brodyrmaterial, så jag funderar redan på vilket mitt nästa projekt ska bli!"

 

Sandra prisar loppisarna i Jeppis.

 

Nanó Wallenius
Publicerad idag kl. 15:59

Rödbergsgatan del 3

 

 

"I dag fixade vi äntligen klart sovrummet. Jag tycker att sovrummet ska vara en fristad, ett lugnt rum där man kan varva ner, dricka en tekopp och läsa en bra bok. Problemet med den visionen är att den inte går särskilt bra ihop med att Olivers skrivbord också står i sovrummet. Olivers skrivbord är nog det minst harmoniska i lägenheten (sladdar usch) så vi (okej jag) bestämde snabbt att vi skulle lägga upp en gardinstång och dela av rummet för att få en lugnare atmosfär vid sängen. "

 

Malin har ordnat om i sovrummet.

 

Nanó Wallenius
Publicerad idag kl. 15:51

Senaste-listan

 

Kopiera, klistra in och fyll i Senaste-listan på din blogg! Kommentera sedan detta inlägg med en länk till ditt inlägg.

 

Senaste inkomna sms?

Senaste selfien?

Senaste presenten du fått?

Senaste smeknamnet?

Senaste musikupptäckten?

Senaste personen du sovit bredvid?

Senaste cravingen?

Senaste sporten du utövat?

Senaste klädinköpet?

Senaste roliga historian?

Senaste personen du träffade?

 

Nanó Wallenius
Publicerad igår kl. 22:22

Antijante

 

"Precis när jag höll på och bjöd in folk till höger och vänster att gilla sidan, så slog det mig hur mycket energi det tar, åtminstone för mig. Antingen för att jag egentligen inte tycker om att ta så mycket plats, eller en väldigt ingrodd jantekänsla. Teorier? Hur som helst så var jag helt slut efteråt. "

 

Matilda spinner vidare på att våga ta plats.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 21.03.2017 kl. 03:38

Hur man vågar ta plats

 

"Vi har också talat om hur man vågar ta plats, hur man vågar publicera det man skriver, hur man vågar vara stolt över det man gör. Och hur man slutar jämföra sig med andra hela tiden. Jag har inget bra svar på de här frågorna. Jag har kämpat med dem sedan jag var 3. Jag jämför mig själv med andra konstant och funderar varje dag ifall det jag gör nånsin kommer räcka till och vara bra nog."

 

Sofie har dragit en kurs om bloggande och skrivande.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 21.03.2017 kl. 03:35

Tekniktankar

 

 

"Jag är glad över att jag jobbar med två andra tjejer. Då uppstår det inte det där underliga fenomenet att killarna "ska ta hand om tekniken" eller allmänt ta över produktionen. Det sker obemärkt väldigt ofta, och leder till att man inte lär sig tekniken lika bra. För teknik kräver övning. Därför måste man ta plats och ibland skapa obekväm stämning för att få stå bakom kameran. Annars blir man lätt överkörd och står och reder ut trassliga elkablar i något hörn i stället. Nu får vi i alla fall friheten och ansvaret att sköta allt själv. "

 

Lina om tjejer och teknik.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 19.03.2017 kl. 18:04

Jag är en kopiös citronkonsument.

 

"I del två i följetongen om ett blad, vaknar jag en solig morgon och beskär mitt nyinförskaffade citronträd. Det är som att ta livet av sina älsklingar, ett myntat uttryck i skapande cirklar. Jag har en sekatör för ändamålet. Utsikten är bedårande. Isen är en akvarell i rosa, blått, vitt och grått. Jag är lycklig och jag beskär mitt citronträd. Jag knipsar av frukterna. De är gula och tunga och hänger kvar för att locka köpare. För att locka mig. Jag är en kopiös citronkonsument. "

 

Makaronimamman om livet som citronkonsument.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 19.03.2017 kl. 18:03

"Here at Nasa we all pee the same color"

 

"Filmen porträtterar Katherine Goyle, Dorothy Vaughan och Mary Jackson, spelade av Taraji P. Henson, Octavia Spencer och Janelle Monáe, och deras insatser inom NASA för att skicka upp den första amerikanen i omloppsbana runt jorden. Vi får se hur Dorothy lär sig, och de hon är förman för, att programmera den nya datorn som NASA införskaffat – allt för att inte bli sparkade den dagen en maskin kan ta över deras jobb som räknare. Marys kamp för att bli ingenjör, som går från arbetsplatsen via domstolen till skolan, belyser vilken bedrift det var och hur mycket kämpaglöd det måste ha krävts för att nå dit hon ville. Hidden Figures fokuserar mest på Katherines del av historien, och berättar utförligt om hennes matematiska genombrott som gjorde rymdfärden möjlig."

 

Kulturvis om Hidden Figures.

 

 

Nanó Wallenius
Publicerad 19.03.2017 kl. 17:59

Ett hommage

Nanó Wallenius
Publicerad 18.03.2017 kl. 17:57

Våriga steg

Nanó Wallenius
Publicerad 18.03.2017 kl. 17:56

Veckans blogg

 

 

Namn: Sofia "fiauster" Johansson
Ålder: 27 år
Bor: Åbo
Gör: Studerar och äter

 

Hej Filosofias.ratata.fi! Du är rätt ny här men har ändå blivit aktiv väldigt snabbt. Hur hittade du till Ratata?

 

Läs resten av intervjun här.

 

Tipsa oss om vad du vill se på framsidan! Tillsammans gör vi Ratata.

Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

Fortsätt tipsa

Har du skrivit ett bra inlägg som du tycker förtjänar extra synlighet eller har du läst något kul på Ratata som du vill tipsa andra om? Fyll i tipsformuläret!

 

 

@ratata.fi på instagram!