Ratatanytt

Ratata presenterar: Speedintervju med Jenna!

 

 

Namn: Jenna Vierinen
Ålder: 21
Bor: Helsingfors
Gör: Studerar till kulturproducent och jobbar
som redaktionssekreterare på Studentbladet

 

Tjenare, http://jenna.ratata.fi! Du skriver i din introduktion att du älskar att argumentera. Vi är nyfikna på detta!

Haha, jamen jag älskar att prata om saker jag brinner för och har väldigt svårt att erkänna att jag har fel/tycker fel om något, vilket gör att man måste argumentera utav helsike för att få över motparten till ens sida. No matter what typ. Speciellt när det kommer till att diskutera feminism med (oftast) killar. Den diskussionen kan jag hålla på med i evigheter.

Vad är den senaste boken du läst?

Min senaste bok jag läst är Expeditionen: min kärlekshistoria av Bea Uusma. Det kommer en recension på den nästa vecka men kan spoila lite med att den var såååå bra!

Vilken är din favoritplats?

Älskar Tölö och Rödbergen i Helsingfors. Blir lycklig varje gång jag hänger där. Mysiga gator och fina hus. Sedan finns det nog inget så fint som Malax skärgård på sommaren. Finns så många favoriter men det här är topp 3.

Vad ska du göra under veckoslutet?

Jag ska dricka vin, hänga med min bästis som kommer till stan och försöka hinna på Vintage & Retro + Design Expo. Och sova så länge som möjligt! 

Bilder - Jenna // Arts and other drugs

Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad igår kl. 17:25

Öppen = Modig?

 

"Ibland hör jag att folk är rädda för att saker skall användas emot dem bara för att de är öppna. Det har aldrig ännu hänt mig och jag säger inte att det inte kan hända, men med ett sådant tankesätt utgår man ju ifrån att folk är onda och vill andra illa."

 

Anne Hietanen har skrivit ett uppföljande inlägg till hennes uppmärksammade kolumn om att springa i relation till ångest. Ni hittar ursprungstexterna om ni klickar in er på Annes blogg HÄR!


 

Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad igår kl. 17:13

En av fyra årstider

 

 

 

Aprilhimlar, aprilkänner, aprilhimlar, aprilkänner.
Jag bär en för tunn jacka för att bevisa att det är vår nu.
Drickar skumpa, årsfestar, dansar mig trött i fötterna. 
Sover mängder utan att bli riktigt pigg.
Skrattar tills jag gråter.
Gråter tills jag skrattar.
Ringer hem och pratar om oviktiga saker.
Läser böcker jag läst förut. Skriver om saker jag känt förut.
Försöker lära mig att vara nöjd med stunderna. 
Aprilkänner, aprilhimlar, aprilkänner, aprilhimlar. 

 

Bild - Fia // Slåinmejifolie

Dikt - Frida S // Berg&dalvana

 

 

 

Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad igår kl. 16:05

KSF Media vill utveckla Ratata

Eftersom krafterna bakom Ratata (Karin Lindroos och Reklambyrån People's) har valt att stiga åt sidan och sluta driva bloggcommunityn Ratata har KSF Media istället gått in som ägare.

 

 

– Ratata.fi är en viktig del av det finlandssvenska medielandskapet. Under årens lopp har över 2 500 bloggar skapats på Ratata kring ämnen som foto, mat, lifestyle, inredning, design, böcker och film. Vi vill att Ratata-communityn fortlever och vill vara med och utveckla den, säger marknadschef på KSF Media Fredrik Nars.

Communityn drivs vidare av ett gäng på Ratata och KSF Media finns med som ägare och stöd i utvecklingen. Det här kommer inte att innebära särskilt stora förändringar för bloggarnas del.

Ratata.fi kommer att leva vidare med uppdaterat innehåll och evenemangen kommer att ordnas av bloggare också i fortsättningen. KSF Media kan bidra med att utveckla communityn samt synlighet för de bloggare som är intresserade av att få synlighet också utanför ratata.fi (till exempel i KSF Medias egna kanaler). Den goda ratata-stämningen kommer förhoppningsvis att leva vidare också i fortsättningen.

Från och med nu kommer det att finnas en innehållsansvarig på ratata.fi, det är Nanó Wallenius som fortsätter att jobba med Ratata på frilansbasis. Utöver det söker vi en evenemangsansvarig som vill utveckla ratatas evenemang på frilansbasis. Förutom dessa två kommer en utvecklingsgrupp att träffas och spåna fram idéer för framtiden. Kontaktperson mellan Ratata och KSF Media är Malin Wikström.

Karin Lindroos
Publicerad 15.04.2015 kl. 13:03

Vi söker evenemangsansvarig

Vi söker en evenemangsansvarig på frilansbasis och därtill frivilliga till Ratatas utvecklingsgrupp.


Frilansande evenemangsansvarig

Vi söker en utåtriktad Ratatabloggare med brett kontaktnätverk och erfarenhet av att arrangera och marknadsföra evenemang. Du får gärna också ha erfarenhet av redaktionellt arbete. Och förstås vill vi att du tycker om att arrangera fester, och vara med på dem! Jobbet som evenemangsansvarig för Ratata är på frilansbasis.

Maila in en fritt formulerad ansökan och bifoga CV till Malin Wikström, projektledare på KSF Media, malin.wikstrom@ksfmedia.fi. Sista ansökningsdag 29.4.

Frivilliga till Ratatas utvecklinggrupp

Ratatas utvecklinggrupp träffas några gånger per år och diskuterar utvecklingsmöjligheter för Ratata, både vad gäller innehåll, teknik och evenemang. Uppdraget som medlem i utvecklingsgruppen är frivilligt och ej avlönat.

Meddela ditt intresse och varför du är intresserad av att vara med i utvecklinggruppen till Malin Wikström, projektledare på KSF Media, malin.wikstrom@ksfmedia.fi. Anmäl ditt intresse senast 29.4.

Karin Lindroos
Publicerad 15.04.2015 kl. 13:02

Q&A

Varför köper KSF Media Ratata.fi?

Ratata.fi är en viktig del av det finlandssvenska medielandskapet. Under årens lopp har över 2 500 bloggar skapats på Ratata.fi kring ämnen som foto, mat, lifestyle, inredning, design, böcker och film. Vi vill att Ratata-communityn fortlever och vill vara med och utveckla den.

Hur skall ni utveckla Ratata?
Vi vill utveckla communityn på dess egna villkor så vi börjar med att lyssna på communityn. Ideerna skall komma från en utvecklingsgrupp som grundas inom communityn. Inom communityn utser vi en innehållsansvarig (Nanó Wallenius) och en evenemangsansvarig. Vi diskuterar med communityn hur verktyget skall utvecklas. Vi talar med bloggarna och ger dem möjligheter att även synas i KSF Medias kanaler. Vi kan marknadsföra sajten i våra egna kanaler för att få fler bloggare och fler läsare.

Vad köper ni?
Vi köper domänen ratata.fi, det vill säga sajten. Rätten till bloggarnas innehåll förblir hos bloggarna.

Vad betalar ni?
Priset är inte offentligt, men det är inte ett stort belopp.

Hur tänkte KSF Media förtjäna på att ta över Ratata?
Vi har en “vänta-och-se”-attityd och vill utveckla Ratata på dess egna villkor. Vi ser på de lösningar som tidigare funnits på Ratata: bannerannonsering och innehållssamarbeten. Dessutom ser vi på att erbjuda bloggare möjlighet att synas i KSF Medias kanaler.

Vem är kontaktperson på KSF Media?
Kontaktperson mellan Ratata och KSF Media är Malin Wikström. (malin.wikstrom@ksfmedia.fi)
 

Har du flera frågor, lämna gärna en kommentar eller mejla så svarar vi så fort som möjligt!

Karin Lindroos
Publicerad 15.04.2015 kl. 13:01

Nanó Wallenius är ny innehållsansvarig på Ratata.fi

Nanó minns hur hon stressade för att reservera adressen nano.ratata.fi när Ratata grundades, och beskriver Ratata som den mysigaste bloggportalen i landet. Framöver blir det mera innehåll och fler evenemang.


nano.ratata.fi

Hur länge har du bloggat på Ratata?
Jag är en av the golden oldies här på Ratata. Jag kommer ihåg när tjänsten lanserades och jag stressade över att hinna reservera nano.ratata.fi innan någon annan eventuellt skulle ta den adressen!

Vad är det som lockar med just Ratata?
– Gemenskapen och enkelheten. Jag vill inte ha en blogg med en massa konstiga funktioner jag aldrig använder. Dessutom har jag alltid dragits till Ratatas framsida! 

Hur beskriver du Ratata i tre ord?
– Finlands – mysigaste – bloggportal!

Du kommer framöver att på frilansbasis jobba med innehåll på Ratata – vad betyder det?
– Det innebär att jag fortsätter med det redaktionella arbetet, men med mera motivation och nya tag. Att KSF Media är med och stöder Ratata fungerar som en vitamininjektion. Det är mig ni ska tipsa på nano@ratata.fi ifall något spännande händer i era bloggar!

Vad kommer det att ske för roligt på Ratata framöver?
– En aktivare framsida samt fler evenemang. Vi ratataiter kan nu forma vår bloggportal på ett helt nytt sätt i och med att det finns möjlighet till att vara med i utvecklingsgruppen där vi tillsammans kan brainstorma om allt möjligt.

Jag har lärt känna så mycket människor via Ratata och fått ett mycket större nätverk.

Vad är det roligaste med att blogga?
– På en kreativ bloggportal som Ratata är det definitivt gemenskapen som gör det roligast. Nätet är ett sätt att kommunicera på och vad är då bättre än en hel portal fylld med en massa kul typer. Jag har lärt känna så mycket människor via Ratata och fått ett mycket större nätverk.

 

Karin Lindroos
Publicerad 15.04.2015 kl. 13:00

Ratata.fi på instagram!

 

 

 

Ratata har äntligen ett instagramkonto! Ratata.fi är användarnamnet - följ oss där!

 

Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad 15.04.2015 kl. 10:55

Recension av Fosterlandet

När rampen till exempel fylls av sorgsna barn med adresslapp om halsen är tårarna inte långt borta. Det är ju för övrigt samma tema som i den utmärkta filmen Den bästa av mödrar. Traumat för dem som åkte och för dem som stannade kvar, alltså. Debatten dagen efter på teatern tog också upp detta ämne, och flera krigsbarn vittnade om hur resan bort fullständigt har raderats ur deras minne.

På bloggen Recensenterna kan du läsa en recension av pjäsen Fosterlandet, som just nu spelas på Svenska Teatern i Helsingfors.

Karin Lindroos
Publicerad 12.04.2015 kl. 21:48

Fotokonst i webbshopKaramellen (Ellen Kivistö) har öppnat webbshop. Vykortsserien ovan finns bland annat i shopen – kolla här!
 
Karin Lindroos
Publicerad 04.04.2015 kl. 18:58

Vi söker evenemangsansvarig på frilansbasis och frivilliga till Ratatas utvecklingsgrupp!

Läs mera här och skicka in en ansökan eller intresseanmälan senast 29.4.

Mest kommentarer

Uppmärksamhetskåtheten och öppenheten 7 kommentarer
Hejdå Ratata! 7 kommentarer
Hemma igen. 6 kommentarer
Mitt bästa tips för chiafrön.  5 kommentarer
Självporträtter i april 5 kommentarer
Ratata + KSF Media = sant! 5 kommentarer
10 år av april 4 kommentarer
Ett armbandsur 3 kommentarer
Yes! 3 kommentarer
lördag 3 kommentarer
tre senaste skatterna 3 kommentarer
Bröllopsklänning 3 kommentarer
Andra barn vill ha sin nalle... 2 kommentarer
Siffror 2 kommentarer
KSF Media och Ratata 2 kommentarer
söndag 2 kommentarer
TRENDER 2 kommentarer
goldpearls 2 kommentarer
Mera knypleri 2 kommentarer
Lördag och söndag i Helsingfors.  2 kommentarer

 

Våren är PÅ KOMMANDE! Kolla in RATATA spring - spellistan på Spottan och adda dina nya favoritlåtar! Just nu är det lite 90-tal, lite 00-tal och en hel massa powerlåtar! Reglerna är enkla:
 

1. Ha Spotify öppen på din dator.

2. KLICKA HÄR för att öppna spellistan. Spellistan borde nu vara öppen i Spotify. Ifall du inte har Spotify kan du skapa din egen account gratis på Spotifys hemsidor.

3. Klicka på "FOLLOW".

4. Nu när du följer Ratatas spellista är det fritt fram för dig att adda dina nya favoritlåtar! Observera att det är förbjudet att radera låtar som andra har lagt i spellistan. Ifall missbruk förekommer så kommer möjligheten att adda låtar tas bort helt och hållet.

5. Gillar du musiken på spellistan? Kopiera då över låtarna till din egna, privata spellista! Då behöver du inte riskera att låtar du vill spara för framtida lyssning försvinner ifall spellistan tas bort vid ett senare tillfälle.