Ratatanytt

#HatersGonnaHateButThisIsWhatIAte

 

"Och så finns det såna som t.ex. jag själv, som tycker att det är trevligt att ibland ladda upp bilder på mina jävligt snygga frukostar (som jag får till kanske högst 1-2 gånger i veckan) istället för långa utläggningar på eventuella livskriser eller rapporter om hur mycket damm det finns under soffan. Därför instiftar jag härmed följande hashtag: #HatersGonnaHateButThisIsWhatIAte."

Miilo försvarar finfrukosten.

 

Nanó Wallenius
Publicerad igår kl. 21:00

Onda Poetry Slam

Nanó Wallenius
Publicerad igår kl. 20:58

Det är öppna tårkanaler, inte ett hulkande

 

"Att få det, rakt in i kroppen - vetskapen om att en av de viktigaste personerna i ens liv. Ja, som påverkat så som väldigt få personer kan påverka en, att hon inte längre är vid liv. Det är konstigt. Det är öppna tårkanaler, inte ett hulkande. Men en klump i halsen. Och att hålla om varandra, i någon form av nyhetens första andetag. Tills förståelsen kom. Tills inbillningen att någon skulle klara sig ifrån döden - som att de skulle vara för stora för livet - lagt sig. 

För mig är Bodil Malmsten djupa andetag i en brusig, hetsig tonår. Hon är en fast hand att hålla, hon är ett språk och ett förstånd utöver det vanliga."

Kajsa om att Bodil Malmsten gått ur tiden.

 

Nanó Wallenius
Publicerad igår kl. 20:57

Marianne-maränger

Nanó Wallenius
Publicerad 05.02.2016 kl. 22:00

Ny fotoblogg

Nanó Wallenius
Publicerad 05.02.2016 kl. 21:56

Om rasism

 

"Jag tänker - och har också läst det någon gång - att rasistiskt beteende bland mycket annat kan vara en yttring av maktlöshet. Något som de som upplever att samhället inte bryr sig om dem, de som känner att de inte kan påverka sin egen situation, de som stötts ut tar till för att få känna att de har ens lite makt, att de är ens lite bättre än någon annan."

 

Rofa funderar på rasistiskt beteende.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 04.02.2016 kl. 15:34

Att studera litteratur

 

 

"Först o främst vill jag säga att jag älskar den lilla värld du bygger upp här. Både dina ord och bilder är magiska. Sedan har jag en liten fråga, nämligen det att kunde du tänka dig göra ett inlägg om hur det är att studera litteratur?"

Kaneli svarar på om hur det är att studera litteratur vid Helsingfors universitet.

 

 

Nanó Wallenius
Publicerad 04.02.2016 kl. 15:32

Käppar i hjulet för ett socialare liv

 

"Tack VR, tack för att du sätter käppar i hjulet för ett litet socialare liv. Inom denna månad är vi bjudna på två fester i huvudstadsregionen och den enda lösningen vi har på detta är att vi turas om att vara den som kör för kvällen. Jag gillar ju att bo "på landet", men när det blir smidigare (och billigare!) att ta bilen istället för tåg känns det inte helt okej. "

Miilo om problemen med att bo på landsbygden.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 04.02.2016 kl. 15:26

Vegetips

 

"Så igår fick jag lära mig att första februari är vegetariska dagen. En dag i efterskott (eftersom jag drabbades av den stora latheten igår) har jag sammanställt några bloggar som bl.a. handlar om vegetarisk mat. Klicka er vidare och så hoppas jag att ni blir så inspirerade att ni vill koka en vegetarisk rätt 1.2.2017. Och om ni riktigt vill får ni väl koka ihop något vegetariskt någon annan dag också på året."

Bloggkoll tipsar om bloggare som bloggar om vegetarisk mat.

Nanó Wallenius
Publicerad 02.02.2016 kl. 19:12

Om ledarskap

 

"det är också ett intressant råd eftersom jag har sett mänskor böna och be om att få hjälp när de inte orkar eller erkänna rakt ut att de inte klarar av, men ändå bara få beskedet att de måste orka vidare, de måste klara av. faktum är att jag har sett ett tiotal förmän på en fortbildning sitta och prata om att deras primära uppgift nuförtiden är att förbise att deras underordnade säger att de inte orkar och inte klarar av och ändå uppmana dem att hörsamma orderna uppifrån och fortsätta som förr."

Elaka bloggen om arbetslivet.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 02.02.2016 kl. 19:10

Ratatakalendern 2016

 

Beställ din kalender idag! (mera info här)

Årets Ratatakalender pryds av en omslagsbild illustrerad av Emilia Kannosto. Formgivare är Josefin Saarenpää och redaktörer är Josefin Saarenpää och Nanó Wallenius.

 


Namn: Emilia Kannosto
Ålder: 28 år
Gör: Arbetar och frilansar som illustratör,
konstnär och aktivitetsinstruktör
Bor: Helsingfors


Hej Emilia! Du står för illustrationen till årets Ratatakalender, like a boss! Är det något särskilt du tänker på när du illustrerar eller dyker bilderna upp vartefter du tecknar?​

Läs intervjun här.

 

 

Reselistan
Fritt fram att kopiera och fylla i!

 

 

 

Vilken är den varmaste respektive kallaste resan du gjort?

Hur länge varade din längsta resa?

Vad är ditt favoritsätt att resa på?

Favoritland att resa i?

Berätta om en resa som inte blev som du trodde.

Vad är den turistigaste platsen du varit på?

Vilka tips skulle du ge till en turist som skulle vilja resa till staden du bor i?

Har du några måsten i reseväskan?

Dina fyra bästa resebilder.

Vad är den sämsta resan du gjort?

Vart skulle du vilja åka just nu?

Vart vill du absolut inte åka?

Har du någon resa inplanerad inom en snar framtid?

 

 

#ratatafamiljen