Ratatanytt

Mera boktips!

Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad igår kl. 19:55

Basses bästa

 

Ni har väl inte missat att serietecknaren, diplomingenjören och ratatabloggaren Basse kommit ut med nytt seriealbum. Det hela firas i veckan - läs mera om lanseringsfesten här.

Karin Lindroos
Publicerad 28.10.2014 kl. 08:37

Knasig och trasig och magisk

Mimmi skriver en fin blogg om vardagen som ung och lite vilsen, längtandes ut i världen.

 

"Livet är inte helt totalt för jävligt, men frustrerande. Det blir nog bra någon vacker dag, eller mulen om det sig så vill.

Så där annars spenderar jag dagarna med att leka ensamförsörjande mor åt en underbar liten hårboll. Hoppa in nu som då på mitt förra jobb. Smida planer för att ta över världen. Klura ut livets mening. Krama fina vänner. Och allt där emellan."

 

 

Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad 27.10.2014 kl. 15:06

Föreläsning 28.10 i Arken, Åbo

Som konstfotograf & MFA-in-the-making gästföreläser jag på Picturas fotokväll tisdagen den 28e oktober i Arken rum M128 klockan 18.15! Kom och prata fotografi mig, ska bli jättekul!

Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad 25.10.2014 kl. 21:42

Let me take a #SELFIE

Bild: Fagerdams selfie!

 

Lisa och Niklas utmanar bloggarna att ta fler självporträtt!

Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad 24.10.2014 kl. 14:05

Här och nu

 

"Man kommer hem med strandstenar i resväskan, olivolja, solen på huden, havets brus, lästa böcker, anteckningar, dokument. Man kommer till Finland och marken är guldgul och fuktig. Huset tar emot och ställer sig till förfogande. Hundarna viftar på svansen och barnbarnen springer hojtande genom rummen. Här och nu. Te och rostat bröd."

 

Makaronimamman har kommit hem från Grekland.

Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad 21.10.2014 kl. 14:08

Böckernas årstid

Vi vågar påstå att hösten är böckernas årstid! Det är just nu det känns som allra bäst att bunkra upp med böcker och spendera de ruskigaste höstdagarna i soffan med lite lämplig lektyr. Boktips finner ni på Julias blogg.

Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad 21.10.2014 kl. 14:02

Ratatabloggar i mobilen

En längre tid har Ratatabloggarna varit "avlånga" i mobilen. De har att göra med implementeringen av banners och skall fixas, men hur tidtabellen ser ut just nu är oklart. Jag ber att få återkomma till det!

Tills dess rekommenderar vi varmt att prenumerera på och läsa bloggar via exempelvis Bloglovin. Ladda ner appen och du har smidigt alla bloggar samlade på ett ställe i din telefon eller på din dator.
 

Karin Lindroos
Publicerad 16.10.2014 kl. 09:01

På räls genom Europa

Emily har interrailat genom Europa och bjuder på mycket fina bilder samt några tips från Ljubljana!

Nanó Wallenius-Verthongen
Publicerad 13.10.2014 kl. 20:59

Stor klädbytardag i Ekenäs

Det blir stor klädbytardag i Ekenäs i november. Facebookeventet hittar ni här. Dags att rensa garderober och förråd och byta till sig nya plagg. Dessutom föreläser formgivaren och bloggaren Elin Sandholm om kläder och kvalitet under dagen, ett i allra högsta grad hett ämne i tider av textilöverflöd. Välkomna!

Karin Lindroos
Publicerad 06.10.2014 kl. 10:37

 


 


Vill du upptäcka ny musik inför hösten? Kolla in Ratatas Spotify-spellista för hösten 2014 och adda dina nya favoritlåtar! Reglerna är enkla:

 

1. Ha Spotify öppen på din dator.

2. KLICKA HÄR för att öppna spellistan. Spellistan borde nu vara öppen i Spotify. Ifall du inte har Spotify kan du skapa din egen account gratis på Spotifys hemsidor.

3. Klicka på "FOLLOW".

4. Nu när du följer Ratatas spellista är det fritt fram för dig att adda dina nya favoritlåtar! Observera att det är förbjudet att radera låtar som andra har lagt i spellistan. Ifall missbruk förekommer så kommer möjligheten att adda låtar tas bort helt och hållet.

5. Gillar du musiken på spellistan? Kopiera då över låtarna till din egna, privata spellista! Då behöver du inte riskera att låtar du vill spara för framtida lyssning försvinner ifall spellistan tas bort vid ett senare tillfälle.

 

Miilo ordnar fotokurs vid VNF! Mera info här och här.