Ratatanytt

Vindsvåningslägenhet

Nanó Wallenius
23.09.2017 kl. 20:00

Att överge sitt barn

 

"Det här riktar jag främst till alla mammabloggare där ute som är mitt uppe i byta-blöjor- perioden. Sänder samtidigt en eloge till Sebastian Holmgård, pappamonologerna, som är mig veterligen den enda finländska (finlandssvenska åtminstone) pappan som stannat hemma med sitt barn och som också bloggat om det. Varför är det inte flera?"

 

Leena kommenterar en kolumn om föräldraledighet i HBL.

 

Nanó Wallenius
23.09.2017 kl. 19:47

Utan att någonsin vara rädd för att älska igen

 

"jag tror att man kanske måste gå sönder helt och hållet ibland för att kunna skapa sig själv igen. jag ska göra det nu, jag ska vara så charmig och flörtig och rolig som jag bara kan, jag ska få hela lund att bli förälskade i mig och sen hela världen och jag ska älska lika gränslöst tillbaka utan att nånsin vara rädd för att älska igen."

 

Fint skrivet hos Dea.

 

Nanó Wallenius
19.09.2017 kl. 16:21

En fisk på torra land

 

"Idag har jag gjort något jag aldrig gjort förut. Jag har köpt borrmaskin. Kände mig ungefär lika hemma som en fisk på torra land inne i järnaffären."

 

Kaffepausen har varit på upptäcktsfärd i järnaffären.

 

Nanó Wallenius
19.09.2017 kl. 16:14

Lusten att teckna

Nanó Wallenius
30.08.2017 kl. 16:55

Kropp och rörelse

"Jag var tvungen att avbryta uppgiften eftersom jag började gråta. Jag satt mig i ett hörn i klassen och tittade på mina kurskamprater som jobbade vidare. Jag ville ändå hitta ett sätt att jobba med det känslotillstånd jag befann mig i, så efter en stund ställde jag mig upp och började försiktigt skaka. Eller jag vet inte ens om det kan kallas skaka, mer försökte jag hitta en rörelse som kunde färdas fritt genom kroppen, förbi spänningarna och ångesten. Det gick. Jag jobbade med min rytm, min försiktiga sviktande skakning och olika gungningar. Det mest fantastiska var att det här påverkade resten av gruppen, mitt skaknde gav även andra ett skakande, det var som en rytm som färdades genom rummet och genom kropparna. Jag var med, vi jobbade tillsammans.

Nu sitter jag här och undrar om det egentligen är genom kropp och rörelse som jag borde jobba med mina psykiska problem."

 

Läs resten på Antimediteras blogg.

 

Nanó Wallenius
30.08.2017 kl. 16:51

Författarfrukost med Michaela von Kügelgen

Foto: Niklas Sandström.

Hösten är här och det firar vi med en mysig författarfrukost tillsammans med debutanten Michaela von Kügelgen på Fleuriste i Helsingfors. Michaelas debutroman Vad heter ångest på spanska? kom ut i augusti och förstås kommer det vara en av förmiddagens samtalsämnen. Och bloggar och att skriva också. 

Flouriste kommer ha erbjudande på en frukostbuffé och dessutom kommer Michaelas bok finnas till specialerbjudande! Perfekt för höstläsningen med andra ord! 

Sista anmälningsdagen är 12.9 och det finns begränsade plats så kom ihåg att vara snabb. Anmäl till jenna.vierinen(a)gmail.com.

Jenna Vierinen
28.08.2017 kl. 13:36

Bullet journal

Nanó Wallenius
22.08.2017 kl. 16:44

HEMMA HOS-FILMER SOM JULIA GJORT MED TRE AV RATATAS MER AKTIVA BLOGGARE

Tipsa oss om vad du vill se på framsidan! Tillsammans gör vi Ratata.

Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
 

 

@ratata.fi på instagram!