Ratatanytt

Det där om att skriva

 

"En viktig del för mig med bloggandet är inte bara att göra det till ett arbete och att inspirera andra. Det finns faktiskt en mycket djupare del också, nämligen det som jag nästan kunde kalla terapi. Jag älskar att få skriva av mig och det kanske för att det är så mycket lättare och mindre komplicerat att skapa bokstäver istället för ord som måste uttalas. Det är lätt att skriva att man är ledsen men svårt att säga det."

 

Grön i Åbo-Julia om att skriva.

Nanó Wallenius
Publicerad 10.03.2017 kl. 11:09

Bokhyllan

 

"Vet ni att nu på vintern gjorde jag något jag länge velat göra men bara inte kommit mig för: Jag köpte en bokhylla. Tidigare har jag haft mina böcker inne i ett skåp, men genast då jag lyfte ut dem i en hylla kändes min lägenhet lite mer som mitt hem. Jag förstår inte varför jag hållit mina böcker, som är några av de viktigaste sakerna för mig, undangömda? Det känns mycket bättre att ha dem framme och visa upp dem för alla. Haha. Tycker faktiskt det är rätt mysigt att titta på dem."

 

Sofie Erika har lyft ut böckerna ur skåpet. 

 

Nanó Wallenius
Publicerad 10.03.2017 kl. 11:06

Människor

 

"För ärligt, människor är det jobbigaste som finns. Och människor är det absolut bästa, finaste och mest faschinerande som finns. Ja, man vet ju det med en själv. En kan ju vara fruktansvärt jobbig men sen också så oerhört behaglig där mellan varven. Det är knepigt. "

 

Om människor hos Neutrala Bokstavskombinationer.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 10.03.2017 kl. 11:04

Versioner av mig själv

 

"En fin grej jag lärt mig de senaste månaderna är att självporträtt inte behöver vara exakta replikationer av mitt utseende. Det är en oerhört befriande insikt. Istället får självporträtten vara en reflektion av mig och mina upplevelser. De begränsas inte längre till fysiska attribut, utan får i princip se ut precis som de vill; exakt så som de behöver vara just i det livsskede jag är i just då jag skapar dem. Det är fint, det. "

 

Fnatty om självporträtt.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 06.03.2017 kl. 22:23

Helsingforsbrunch

 

 

"I fredags satte jag mig på en buss och åkte till Helsingfors, för häng ovanför taken i Tölö och i ett gammal tegelhus i Sörnäs. Flera av mina närmaste vänner bor i Helsingfors och två nätter på en soffa var välbehövligt, både för att hänga med i alla vändningar och för att jag själv behövde en time-out från allt som stavas böcker och jobb."

 

Hanna Sofia har varit på brunch i Helsingfors.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 06.03.2017 kl. 22:22

Måsten & Gnäll

 

"Gnälligt humör här hej.

Drömde jag var gravid, fick panik i drömmen.
Känner att jag kanske aldrig ens vill ha ett barn,
kanske aldrig ens kan få ett och genast möts en av
negativa vibbar och olika former av måsten.
Tur så har jag likasinnade vänner jag kan prata med utan
detta skuldbeläggande för att en som kvinna inte känner
en outhärdlig sukt efter barn."

 

Andas gnäller av sig.

 

 

Nanó Wallenius
Publicerad 06.03.2017 kl. 22:17

"En grej som nämligen gett mig så mycket glädje på senaste tiden är att laga och äta veganmat."

(bild - Kaneli)

 

"Jag tyckte förresten att Kaneli skrev så bra om mat i det här inlägget. Bara man öppnar dörren för vegansk mat så märker man vilka oändliga möjligheter som uppenbarar sig. Det finns så många genialiska och smakrika veganska rätter som gör att man får en helt annan syn på mat. Intressant hur ens smaksinne förändras, bara man vågar utamana det. "

 

Lina hyllar Kanelis inlägg om vegansk mat. Läs Kanelis inlägg här.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 05.03.2017 kl. 14:19

Timglas

Nanó Wallenius
Publicerad 05.03.2017 kl. 13:18

B12

 

"Som jag tidigare nämnde visste jag att det var viktigt att få i sig b12 om man äter en växtbaserad kost, men inte hur mycket och vilken sort. Hemma har jag haft en pillerburk som det står "b12" på och svalt ett piller nu och då. MEN efter att ha fått faktan tog jag mig en titt på baksidan. "3 µg cyanokobalamin per tablett". Alltså. För att få i sig den dagliga rekommenderade dosen borde jag äta 83 (!?!?!) tabletter om dagen. Vilket skämt. "

 

Malle funderar på B12.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 04.03.2017 kl. 12:14

Veckans blogg - Filosofias

 

 

Namn: Sofia "fiauster" Johansson
Ålder: 27 år
Bor: Åbo
Gör: Studerar och äter

 

Hej Filosofias.ratata.fi! Du är rätt ny här men har ändå blivit aktiv väldigt snabbt. Hur hittade du till Ratata?

Tjenare! Jaa, jag hade flera vänner som sade att jag borde börja skriva blogg.. Sög på den karamellen en stund och sedan tänkte jag att why not! Så jag testade en annan bloggsida först, men det kändes inte alls som hemma. Sedan fick jag tips av Miranda om Ratata och trivdes genast. Känns lugnt, enkelt och mysigt att blogga här - perfekt för mig och min kaotiska hjärna.

 

Hur hittar du på vad du ska skriva om i bloggen?

Jag skriver mest om alldagliga grejer och funderingar så jag får väl inspiration av allt och alla omkring mig. Kan ha varit på en kaffedejt med kompisarna eller sett en nyhet på tv som tänder till. Sen varierar det från dag till dag. Ibland får jag inget smart nerskrivet och ibland löper det på.  

 

Vem är dina bloggförebilder?

Mina förebilder är nog Mia Skäringer och Yoga Girl. Mia skriver otroligt ärligt, roligt och sakligt. Yoga Girl är inspirerande och positiv, men kan också dela med sig av sina skit-dagar. Ärlighet varar längst - och humor! Annars så läser jag också många andra som t.ex. Blejk, Fejt och Fab religöst. Tips på andra roliga och ärliga bloggar uppskattas!

 

Var ser du dig själv om tio år?

Jag om 10 år? Just nu ser jag mig själv boende i Helsingfors i ett stort loft. Är frisk, kär i en lång man (som är jätte kär i mig också..hoppas vi) och jag har ett otroligt roligt och utmanande jobb bland härliga människor. Har eventuellt en hund eller två. Typ så! MEn det lär ändra en gång i månaden.  

 

Nanó Wallenius
Publicerad 04.03.2017 kl. 10:21

Veckans blogg

 

 

Namn: Sofia "fiauster" Johansson
Ålder: 27 år
Bor: Åbo
Gör: Studerar och äter

 

Hej Filosofias.ratata.fi! Du är rätt ny här men har ändå blivit aktiv väldigt snabbt. Hur hittade du till Ratata?

 

Läs resten av intervjun här.

 

Tipsa oss om vad du vill se på framsidan! Tillsammans gör vi Ratata.

Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:

Fortsätt tipsa

Har du skrivit ett bra inlägg som du tycker förtjänar extra synlighet eller har du läst något kul på Ratata som du vill tipsa andra om? Fyll i tipsformuläret!

 

 

@ratata.fi på instagram!