Ratatanytt

Mejlvänner sökes!

 

"Viker in här i mitt finlandssvenska tillhåll, saknar denna plats
men vet samtidigt inte vad jag just nu skall fylla min sida med.
Förutom att! Jag letar efter andra "unga vuxna" ryttare och hästintresserade att maila med, hänga med och lära mig mer av eller lära mig tillsammans med. Alltså sköna typer som bara dör
efter att få snacka om detta lika mycket som jag gör just nu! <3

Finns det ingen som insett att rida och hästar är livet vid 26 eller äldre?"

 

Läs mera hos Andas här.

 

Nanó Wallenius
25.10.2017 kl. 19:11

fake it 'til you make it

 

"Sanningen är i mångt överskattad. Ibland lönar det sig bara att fejka. Fejka att du är den du vill vara. Det mesta som ser vackert och fint ut är till stor del fejk. Jag är säker på att folk som ser lyckliga och framgångsrika ut ofta eller åtminstone ibland bara fejkar att de är det. Glöm inte att alla har en fasad."

 

Anne om sanningen.

 

Nanó Wallenius
25.10.2017 kl. 19:06

Höstidyll?

 

"Imorse läset jag i tidningen att det regnat rekordmycket i början av oktober i år. Blir på nåt banalt sätt lugn av sån statistik, som att någon sagt det högt nu, att det inte ska regna såhär mycket egentligen. Att det inte ska vara såhär."

 

Kaneli är inte den enda som funderat över oktobervädret.

 

Nanó Wallenius
17.10.2017 kl. 12:42

#Metoo

 

Även på Ratata skrivs det inlägg i samband med #MeToo. Vad är din historia?

 

"Som barn, som tonåring och som vuxen. Sliskiga kommentarer, opassliga beröringar och äckliga blickar. Har viftat bort det som det inte är något att fundera på - för det händer. Det var pinsamt eller skämmigt. Men det är verkligen inte okej. Det är inte acceptabelt. Det skall inte få hända."

Filosofia

 

"Jag vet inte hur många av mina facebookvänner som i dag har postat inlägg med hashtaggen metoo. Väldigt många. För många. Och antalen inlägg växer hela tiden. Det är så sorligt att se, men samtidigt en befrielse. Vi tiger inte längre, och jag hoppas att vi aldrig ska göra det igen. För om vi talar om det, då kan vi inte stoppas."

Victoria

 

""Du vill inte veta vad jag gör när jag hör din röst på radion", skrev en användare på en viss finlandssvensk nätcommunity i ett privatmeddelande åt mig när jag, 15 år gammal, var praoelev på Radio X3M."

Julie

 

"Men även de små berättelserna lurar i skuggorna. Även historier som blir skrattsalvor när man hällt i sig vin bland vännerna har en mörk baksida. Att vi accepterar, vi tror det är så här det är. Rycker på axlarna, skakar av oss och går vidare. Låter det skava inombords utan att säga det till någon. En överlevnadsinstinkt som inte "förtjänar" rampljuset innan Något Förfärligt Har Hänt. "

Emma

 

"Vi får inte acceptera det här. Män måste sluta ge sig på kvinnor. Vi måste som ett samhälle säga ifrån. Vi måste uppfostra pojkar till att respektera flickor, och flickor till att inte skämmas. Män måste säga till andra män, och kvinnor måste sluta tro att det är deras fel. För det är det inte. Någonsin."

Bright side of life

 

 

Nanó Wallenius
17.10.2017 kl. 12:31

God morgon

Nanó Wallenius
11.10.2017 kl. 11:34

Hårt arbete eller slump?

 

"Ju äldre jag blir, desto mer tänker jag att det finns något falskt i hur vi hanterar framgång och att detta på ett grundläggande sätt snedvrider vår uppfattning om vad vi förtjänar och inte förtjänar. Då vi märker att vi är de som råkat få och därför har i överflöd, väljer vi att se vårt eget hårda arbete som ensam förklaring och samtidigt blunda för slumpen. Vi gör detta trots att vi innerst inne vet att vi råkat befinna oss på rätt ställe vid rätt tidpunkt eller haft lyckan att få röra oss i rätta kretsar, känna rätta människor eller födas i rätta familjer. Det finns något fruktansvärt arrogant i föreställningen att ens framgång till hundra procent är välförtjänt och uteslutande kan förklaras med hårt arbete."

 

Kaffepausen reflekterar över hårt arbete och förtjänster.

 

Nanó Wallenius
11.10.2017 kl. 11:26

HEMMA HOS-FILMER SOM JULIA GJORT MED TRE AV RATATAS MER AKTIVA BLOGGARE

Tipsa oss om vad du vill se på framsidan! Tillsammans gör vi Ratata.

Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
 

 

@ratata.fi på instagram!