Ratatanytt

Veckans blogg - Malin

 

 

Hej Malin.ratata.fi! Vem är du och vad gör du om dagarna?

Hejsan hoppsan! Det är jag som är Malin, kallas Malle, och driver bloggen "Malles funderingar". För tillfället är jag bosatt i Helsingfors för att studera till kulturproducent, men längtar ut till naturen långt bort från stad, spårvagn och buller. Just nu under sommarmånaderna sysselsätter jag mig med lite sommarstudier och fritidsintressen om vartannat. Jag har själv valt att ta en lugn sommar och fokusera på att njuta av ledighet och av solen, då den lyckas visa sig. 

 

Berätta lite om podcasten du medverkar i! Vad är konceptet?

Rösterna bakom Frukostpodden är jag och min goda vän Lilli Berts. Frukostpodden är en finlandssvensk podcast där man får höra oss diskutera om allt från vad som hänt i veckan till hur det är att vara en Österbottning inflyttad i hufvudstaden Helsingfors. Vi försöker publicera ett nytt avsnitt varje söndag och vi vill vara en jordnära och mysig podd som kan vara din ursäkt att spendera extra lång tid vid frukostbordet varje söndagsmorgon. Konceptet tog form vid frukostbordet, frukostälskare som vi är. Podden hittar man på Soundcloud, Itunes, Tunein och de flesta podcast-apparna! 

 

Du skriver att du är självutnämnd hälsofreak & ekotant. Hur hittade du dessa intressen?


Kost och hälsa tror jag har blivit så stora intressen tack vare omständigheter i mitt liv. Efter att länge ha levt med psykisk ohälsa samt fysisk ohälsa, som man kan läsa mer om på min blogg, har jag hittat vägen till ett mer balanserat, friskare och hälsosammare liv med hjälp av rätt kost och motion. Jag har successivt lärt mig mer och mer tack vare mitt brinnande intresse och verkligen insett vad som får mig att må bra, vilket är motion och ren föda utan animaliska produkter. Tack vare min blogg kan jag även föra vidare informationen på ett intressant och lättsamt sätt!

 

Du har en del olika platser uppradade som "tidigare hemorter" på din blogg. Hur kommer det sig att du flyttat så mycket?

Jag och min familj har flyttat flera gånger mest på grund av min far som ofta bytt jobb. Mina föräldrar har förmodligen sökt efter någonstans att höra hemma samt en sysselsättning de trivs med. Varken mina föräldrar eller jag har en specifik ort vi växt upp på utan "svenskfinland" känns som ett enklare begrepp att adressera som vår hemort. Att flytta mycket som liten har ju såklart varit jobbigt, men det har även gett mig nya perspektiv och jag har fått uppleva olika orter, dialekter, system och träffat massa intressanta människor som lyckats påverka mitt liv!

 

Vad är dina bästa må bra-tips för denna sommar?


Fokusera på det som DU mår bra av och försök ta tid att göra det DU vill göra. Njut av naturen nu då man äntligen kan vistas länge utomhus utan att få frostskador, hehe.

 

Läs Malins blogg här!

 

Nanó Wallenius
Publicerad 28.06.2017 kl. 13:46

Magiska kikärter


"För att skapa en pajbotten med kikärter tar du en burk kikärter som du mixar med valfria kryddor, lite kokosolja (t.ex.) och mandelmjöt(t.ex.). Det här kan man leka lite med och testa med olika proportioner. Resultated blir supersmarrigt. Har även testat till sötpaj och då blandat kokossocker, agave och kanel samt kardemumma i botten för att dölja ärternas smak."

 

Visste du att man kan laga pajbotten av kikärter? Malin berättar hur.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 26.06.2017 kl. 17:23

Prestation och acceptans

 

"Jag vill vara den som återvänder hit. Den som gillar att jag skriver. På mina egna villkor. Jag vill inte tänka på hur många besökare jag har. Jag vill skriva. Känna. Skippa Google Analytics. 

Jag tänker på universitetsstudierna och sommarjobbet. Same shit, but different. Jag vill imponera på mina lärare och min boss. For what? Jag är mig själv och försöker mitt bästa. Jag vill se det här själv. Jag vill studera och jobba för mig. Jag vill utvecklas och känna att jag gör bra ifrån mig. "

 

Emma om bloggstatistik och prestation.

 

 

Nanó Wallenius
Publicerad 26.06.2017 kl. 17:16

"Jasså du slappar. Nå du som är ung kan ju gott göra det ännu!"

 

"Den senaste tiden har jag mött flera ofta återkommande fraser. Fraser som i och för sig är uttalade i all välmening men som trots det sårar och gör mig ilsken på djupet, och i synnerhet då jag har en dålig dag med smärta i både kropp och själ. Ett sådant enkelt, välmenat uttalande kan faktiskt vara droppen som får bägaren att rinna över.

Jasså du slappar. Nå du som är ung kan ju gott göra det ännu!

Är du ledig? Så skönt! Annat var det på min tid. Då vilade man inte. Vi var bara barn då vi började sommarjobba!

Och igen vill jag impulsivt skrika till dig att jag mer än gärna skulle ta över din tjänst och få din sommarinkomst, om jag bara skulle kunna."

 

Hedenandis skriver mycket gripande om arbetsoförmögenhet.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 26.06.2017 kl. 17:12

Ett foto i timmen-inlägg på Ratata

För ett tag sedan uppmanade vi alla bloggare att göra ett Ett foto i timmen-inlägg! Här är några av inläggen som publicerats:

 


Nadjas version


Grön i Åbos version


Woman of no importance har istället fotat ett foto om dagen!

Julia Degerth
Publicerad 19.06.2017 kl. 10:36

Drömmen om ett sommarcafé

 

"Efter månader av planering och loppisspring för uppköp av diverse skört porslin är det äntligen officiellt - vi öppnar pop-up sommarcafé här på gården i sommar!"

 

Läs mer om Miilos sommarcafé på Sutarkulla här.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 15.06.2017 kl. 14:52

"Det är bara ett könsorgan"

 

"Könsorganet fick vi inte reda på vilket vi är tacksamma över. Vi velade väldigt länge av och an om vi ville få reda på det eller ej och hade svårt att besluta oss. Vi var medvetna om att det bara är ett könsorgan som vi ser, inte könet, eftersom att vi naturligtvis inte kan veta om hen är cis. Vi har förstås inte heller någon skillnad vilketdera könsorgan det skulle bli men är medvetna om att olika könsorgan betyder olika förutsättningar i ett patriarkat och att det kanske kunde vara intressant att börja processera det."

 

Amanda uppdaterar oss om graviditeten.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 15.06.2017 kl. 14:47

Rulltårterecept

 

"Om ni har några bra rulltårte recept dela gärna med er. Till näst tror jag att jag ska testa på drömtårta! "

 

Jenna har fått dille på rulltårtor.

 

Nanó Wallenius
Publicerad 15.06.2017 kl. 14:44

Kriser

 

"I dag har finska regeringen krisat istället för jag. Skönt med omväxling. "

 

Tisdag hos Lina.

 

 

Nanó Wallenius
Publicerad 14.06.2017 kl. 15:41

Kopiera, klistra in och fyll i Icke perfekta listan på din blogg! Kommentera sedan länken till ditt inlägg HÄR.

 

Det bästa icke-perfekta med mig själv?

Det bästa icke-perfekta med en viktig person i mitt liv?

Min favoritsysselsättning som gör mig icke-perfekt?

Fem orsaker varför det är roligare att vara icke-perfekt än perfekt?

En gång då mitt icke-perfekta jag fick någon annan att skratta?

Den bästa icke-perfekta kändisen?

Tre icke-perfekta saker jag gjort idag?

 

 


Kopiera, klistra in och fyll i Ratata-listan på din blogg! Kommentera sedan länken till ditt inlägg HÄR.

 

Därför valde jag Ratata

Det bästa med Ratata

Mitt bästa Ratata-minne

Min favoritblogg på Ratata

Mitt favoritinlägg som jag själv skrivit på Ratata

Vad jag önskar av Ratata

Mitt mål med min blogg på Ratata

HEMMA HOS-FILMER SOM JULIA GJORT MED TRE AV RATATAS MER AKTIVA BLOGGARE

Tipsa oss om vad du vill se på framsidan! Tillsammans gör vi Ratata.

Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
 

 

@ratata.fi på instagram!