Ratatanytt

Lusten att teckna

Nanó Wallenius
30.08.2017 kl. 16:55

Kropp och rörelse

"Jag var tvungen att avbryta uppgiften eftersom jag började gråta. Jag satt mig i ett hörn i klassen och tittade på mina kurskamprater som jobbade vidare. Jag ville ändå hitta ett sätt att jobba med det känslotillstånd jag befann mig i, så efter en stund ställde jag mig upp och började försiktigt skaka. Eller jag vet inte ens om det kan kallas skaka, mer försökte jag hitta en rörelse som kunde färdas fritt genom kroppen, förbi spänningarna och ångesten. Det gick. Jag jobbade med min rytm, min försiktiga sviktande skakning och olika gungningar. Det mest fantastiska var att det här påverkade resten av gruppen, mitt skaknde gav även andra ett skakande, det var som en rytm som färdades genom rummet och genom kropparna. Jag var med, vi jobbade tillsammans.

Nu sitter jag här och undrar om det egentligen är genom kropp och rörelse som jag borde jobba med mina psykiska problem."

 

Läs resten på Antimediteras blogg.

 

Nanó Wallenius
30.08.2017 kl. 16:51

Författarfrukost med Michaela von Kügelgen

Foto: Niklas Sandström.

Hösten är här och det firar vi med en mysig författarfrukost tillsammans med debutanten Michaela von Kügelgen på Fleuriste i Helsingfors. Michaelas debutroman Vad heter ångest på spanska? kom ut i augusti och förstås kommer det vara en av förmiddagens samtalsämnen. Och bloggar och att skriva också. 

Flouriste kommer ha erbjudande på en frukostbuffé och dessutom kommer Michaelas bok finnas till specialerbjudande! Perfekt för höstläsningen med andra ord! 

Sista anmälningsdagen är 12.9 och det finns begränsade plats så kom ihåg att vara snabb. Anmäl till jenna.vierinen(a)gmail.com.

Jenna Vierinen
28.08.2017 kl. 13:36

Bullet journal

Nanó Wallenius
22.08.2017 kl. 16:44

The city by the sea

Nanó Wallenius
22.08.2017 kl. 00:05

Sex dagar senare var han borta

 

"Denna vecka är alltid tung på ett eller annat sätt. För två år sedan såg jag min far för sista gången och vi flyttade ner till Gamleby, sex dagar senare var han borta.

Det är intressant med saknad och sorg. Hur föränderlig den är, flyktig. Det senaste halvåret har han inte ockuperat mina tankar på samma sätt som han gjorde det första året. Närvaron finns såklart där, men den gör sig inte påmind på samma smärtsamma sätt som tidigare."

 

Fia om sorgen.

 

 

Nanó Wallenius
22.08.2017 kl. 00:03

Ratataröster om dådet Åbo

 

bild - Victoria

 

"Vissa har nu bara bestämt sig för att "de där" nu alla är potentiella terrorister och om någon påstår annat så måste det ju vara lögn.

Och allt det lilla. Folk som svär, hotar, spottar eller byter kö i Salekassan. För här ska vi protestera mot alla som ens ser utländska ut. Ert fel. Allas fel."

- Eva

 

"Visst har jag bott här länge. Länge har Åbo varit mitt hem. Men det är först nu jag insett att jag lagt rötter här. Det kommer inte längre vara möjligt att bara ta mitt pick och pack och sticka någon annanstans. Åbo betyder för mycket. "

 

- Emma

 

"Jag är så ledsen att människor mår dåligt och väljer att ta till vapen. Jag är så ledsen att människor inte får hjälp i tid. Kärlek till alla. Ge varandra tid, var ärlig med dina svagheter och kramas ofta."

- Hanna Sofia

 

"Även om jag inte alltid känner mig som en Åbobo så har Åbos gator och torg tillhört min vardag i två år. Jag har skyndat över asfalten, snubblat över gatustenarna.

Även om det låter klyschigt så kommer det inte att kännas som vanligt när jag återvänder om nån vecka. Gatorna som på sätt och vis blivit mina kommer att kännas främmande och skrämmande, nu också på dagen."

- Victoria

 

"Sen vill jag passa på att föra fram ett meddelande åt alla som använder er av dessa offer och denna tragedi för att föra fram er rasism: dra åt helvete. "

- Andrea

 

 

bild: Emmakan

Nanó Wallenius
21.08.2017 kl. 23:51

Sockerbitshusen

 

"Visste du att det i Karis finns flest hus i stilen “Byggmästarfunkis” (även kallad “Folkfunkis”) i hela Finland? Stilen blev populär i slutet av 1930-talet när depressionen var över och i Karis byggdes så många hus att det idag finns flest funkishus i denna stil på ett koncentrerat område."

 

Missa inte Miilos superintressanta inlägg om funkishus i Karis!

 

Nanó Wallenius
18.08.2017 kl. 12:37

HEMMA HOS-FILMER SOM JULIA GJORT MED TRE AV RATATAS MER AKTIVA BLOGGARE

Tipsa oss om vad du vill se på framsidan! Tillsammans gör vi Ratata.

Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:
 

 

@ratata.fi på instagram!