Veckans blogg - Annehietanen.ratata.fi

04.11.2015 kl. 20:08

 


Namn: Anne Hietanen
Ålder: 41
Gör: redaktör på svenska Yle,
mest kulturprogrammet Lasso på Yle Fem.
Bor: Helsingfors


Hej där, annehietanen.ratata.fi! Du är lite av en ikon här på Ratata och du har många följare. På din blogg ser man ofta en del kommentarer - hur tror du det kommer sig att dina läsare är så kommunikativa?

Jag tror att det helt enkelt beror på att jag ofta ställer små frågor i mina inlägg. Dessutom upplever jag att läsarna är mina vänner och jag tror att det är ömsesidigt. Man vill gärna kommunicera med sin vän. Tröskeln är låg.


Hur har din dag sett ut hittills?

Idag vaknade jag kl. 7 vilket betyder att jag hade en lugn morgon. Drack flera koppar kaffe i sängen medan jag surfade runt. Hade möte med min redaktion kl. 10 och kl. 12 lunchade jag med Hannah Norrena och Peter Westerholm, mina gamla kolleger och vänner från tiden då jag gjorde morgonradio. Efter det har jag skrivit en kolumn om lycka och en bokrecension om Jungerstens bok #döden. Kommer ännu att boka några intervjuer och efter det rultar jag hem. 

"Allt verkar alltid så mycket bättre sett utifrån. Därför och enbart därför skriver jag gärna på min blogg om sämre saker." är ett citat från din blogg. Vad tänker du kring många bloggars förskönande av livet?

En del människor mår bra av vackra ting och att koncentrera sig på dem. Jag är tyvärr helt tvärtom, skönhet gör mig nästan ledsen för den känns för mig inte på samma sätt sann så som det söndriga och lite fula. Jag ogillar allt som ser perfekt ut, det är för mig ointressant. Ytan kan bilda murar som skiljer oss från varandra, medan våra inre är det som sammanför oss. 

Ditt inlägg om att kvinnor har 10 år och 10 kg spelrum fick en hel del reaktioner. Hur upplever du ålderspressen?

Det är olika från dag till dag. Idag hade jag senast en ålderskris när jag i spegeln såg att jag klätt mig som en 12-årig pojke. Jag kan inte förstå att jag som just var 30 nu är över 40. Att man går från ung till gammal så snabbt! Det var en överraskning för mig. Men åren har fört mycket gott med sig, jag går inte runt och speglar mig hela tiden mera. Jag får inte uppmärksamhet mera på samma sätt som förr vilket är enbart skönt. Ibland kunde jag känna mig fången av alla blickar, imaginära eller verkliga. Jag har också blivit mycket mer förlåtande mot mig själv. Det är lite lättare att leva nu som äldre.
 

 

Nanó Wallenius
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

                      
 
 

Välkommen till Ratata - Svenskfinlands mysigaste bloggtjänst och kulturportal! Varje vecka lyfter vi intressanta personer och projekt på vår framsida.

Höstlistan 2018

 

Hösten ligger bakom hörnet och lurar - det är dags för Ratatas årliga höstlista.

 

Vad är dina mål i höst?

Vad ser du mest fram emot?

Känner du dig klar med sommaren?

Hur såg din höst ut för ett år sedan?

Hur såg din höst ut för fem år sedan?

Vad var bäst och sämst med sommaren?

Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst?

Vad blir ditt mest använda plagg i höst?

 

 

Bloggat hos oss

Eld i köksspisen

I vanliga fall brukar ju den här tiden på året för mig innebära att styra upp planerna för hösten och blicka fram mot en massa spännande projekt. Känner mig nästan lite ur system då jag nu till skillnad från tidigare istället för att varva upp skall lägga punkt och lära in min vikarie som tar över rodret på jobbet om ett par dagar. Däremot ser jag fram emot att få njuta av en höst ur ett helt nytt perspektiv och förhoppningsvis blir det tillfälle för många mysiga stunder under min absoluta favoritårstid. 

Idag eldade vi i köksspisen för första gången på länge, och det om något är ju ett tecken på att sommaren börjar ta slut. 

 

Mer höstfunderingar hittas på Miilos blogg.

20.08.2018 kl. 22:48

Omstart

Inleder det nya läsåret med ny blogg. Varför? Tja, som det brukar gå: arkivet känns utdaterat. Vem är jag idag och är jag alls samma person som skev blogg december 2015? Nää.

 

Andrea är med ny blogg!

20.08.2018 kl. 22:46

Aktivaste bloggare

13 posterlivet & art såklart 
5 posterFärgklickar 
5 posterKaffepausen. 
4 posterLinda 
4 posterPassligt 
4 posterLeona 
4 posterandrea 
3 posterSpice It up 
3 posterBlommali 
3 posterFilosofia. 
2 posterHedenandis 
2 postermiilos memoarer 
2 posterRoxanna 
2 posterdéa solin 
2 poster  
2 posterLouise i ett nötpaket 
2 posterNanó 
2 posterAnomalina 
1 posterEstrids bokklubb 
1 posterPia Sofia